دلایل نمایش آفلاین ارتباط اینترنتی دزدگیر آیومکس در نرم افزار

گاها در نرم‌فزار آیومکس دیده می‌شود که ارتباط اینترنتی با دستگاه وجود ندارد و دستگاه آفلاین است! مشکل از کجا می‌تواند باشد و راه حل چیست؟ آیا این مشکل می‌تواند به لحاظ امنیتی خطرناک باشد؟

روش عیب‌یابی مشکل آفلاین بودن دستگاه دزدگیر آیومکس

1. شناخت اولیه چالش پیش آمده

برای پیدا کردن مشکل آفلاین بودن ابتدا باید بفهمیم که مشکل از سمت دستگاه است یا سمت نرم‌افزار.در این مرحله ابتدا وضعیت دسترسی به اینترنت دستگاه را توسط این دو روش بررسی می‌کنیم.

  1. در روش اول می‌بایست چراغ LED چشمک‌زن آبی رنگ روی دستگاه با عنوان Network را بررسی کرد تا طبق توضیحات مندرج در دفترچه راهنما در حالت 3 چشمک به معنای برقرار بودن ارتباط اینترنتی باشد. در صورتی که نتیجه گرفتیم که این ارتباط از سمت دستگاه برقرار است می‌بایست موارد دیگری همچون ارتباط موبایل با اینترنت را بررسی کنیم که در این مقاله به آن می‌پردازیم.
  2. در روش دوم می‌توان با ارسال کلمه Rep توسط پیامک به دستگاه، پاسخ آن را بررسی و نتیجه‌گیری لازم را نمود. در پیامک دریافتی می‌بایست به مقادیر GPRS و NET توجه نمود که این مقادیر هر دو برابر با 1 باشند. در صورتی که یکی از آنها یک نباشد یعنی ارتباط از سمت دستگاه به اینترنت برقرار نیست!

2. عدم پاسخگویی دستگاه به پیامک

در بالا گفته شد به دستگاه کلمه Rep را پیامک کنیم، اما اگر پاسخی دریافت نکردیم مشکل کجاست؟

این نکته را در نظر بگیریم که حتما با خط موبایلی که به عنوان کاربر در دستگاه ثبت شده به دستگاه پیامک بزنیم، چون در غیر اینصورت دستگاه ما را به عنوان یک کاربر غیر مجاز شناسایی کرده و پاسخی به ما نمی‌دهد. نکته دیگر اینکه ارسال پیامک با حروف بزرگ و یا کوچک نیز برای دستگاه مهم نیست.

در صورت پاسخ ندادن دستگاه به پیامک کاربر می‌توان این نتیجه را گرفت که سیم‌کارت داخل دستگاه شارژ ریالی نداشته و توان ارسال پاسخ به ما را ندارد که همین نداشتن شارژ ریالی کافی، سبب عدم اتصال دستگاه به اینترنت می‌باشد.

3. محتوای پیامک دریافتی از دستگاه

در پیامک دریافتی پارامترهایی که به تشخیص ما در صحت ارتباط اینترنتی کمک می‌کنند عبارتند از GSM که مقدار آنتن‌دهی دستگاه، GPRS که اتصال دستگاه به شبکه ارتباطی اینترنت جی پی آر اس و در نهایت NET که تبادل داده‌های اینترنتی را نمایش می‌دهند.

4. میزان درصد آنتن‌دهی دستگاه

طبعیتا هر چه میزان آنتن‌دهی بالاتر باشد، امکان آنلاین بودن دستگاه بیشتر است. مقدار مناسب آنتن‌دهی در آیومکس عددی بالای 65 درصد است، اما درصد بالا به تنهایی نمایانگر توان اتصال دستگاه به اینترنت نمی‌باشد و پارامترهای دیگری نیز تعیین کننده می‌باشند.

5. درصد بالای آنتن‌دهی و عدم اتصال به اینترنت

بسیاری از مواقع با اینکه درصد آنتن‌دهی بالا و حتی صد درصد است اما اینترنت دستگاه قطع است. این مشکل می‌تواند ناشی از چند مساله باشد. یا سیم‌کارت به اینترنت دسترسی ندارد و یا پوشش اینترنت GPRS در منطقه ناموجود (و یا ناپایدار) است.

6. عدم دسترسی به اینترنت برای سیم‌کارت

در مواقعی مطمئن هستیم که دسترسی به اینترنت GPRS در منطقه وجود دارد که معمولا در پیامک دریافتی مشاهده می‌شود GPRS برابر یک بوده، اما مقدار NET صفر می‌باشد. در این مواقع این احتمال وجود دارد که سیم‌کارت به اینترنت دسترسی ندارد. برای برطرف کردن این مشکل طبیعا باید دسترسی سیمکارت به اینترنت را محیا کنیم، یعنی در سیم‌کارت همراه اول اینترنت تعرفه‌ی آزاد را فعال کرده و یا در سیم‌کارتهای ایرانسل کنترل مصرف داده‌ی آزاد را غیر فعال نماییم. برای انجام اینکار نیز لازم است یا سیم‌کارت دستگاه را درون یک گوشی موبایل قرار داده باشیم و یا قبلا سیم‌کارتها را در اپلیکیشن‌های مخصوص همان اپراتور اضافه کرده باشیم. البته روش سریعتر برای اینکه از مشکل مطمئن شویم این است که یک بسته‌ی کوتاه مدت (حتی یک روزه) برای سیم‌سیمکارت دستگاه خریداری کنیم و سپس کلمه‌ی Reset را برای دستگاه پیامک کنیم که سریعتر برای ورود به شبکه تلاش کند.

7. عدم اتصال دستگاهی که قبلا به اینترنت متصل بود!

مواردی وجود دارد که مدتی دستگاه در ارتباط با اینترنت بدون مشکل عمل می‌کند اما پس از مدتی اینترنت آن ناپایدار و یا قطع می‌گردد که کاربر را به صحت عملکرد دستگاه مشکوک می‌کند. پاسخ این مشکل در اینجاست که در بعضی از ساعات شبانه‌روز که استفاده از موبایل زیاد است امکان سرویس‌دهی شبکه موبایل به نسبت کمتر شده و امکان این قطعی‌ها بیشتر می‌شود. ساخت و ساز و اضافه شدن سکنه و در نتیجه استفاده کنندگان از تلفن همراه نیز پدید آمدن این مشکل را افزایش می‌دهند. اما در ادامه به مشکل رایج تر که اخیرا بوجود آمده اشاره می‌کنیم.

8. افزایش قطعی برق و قطعی مضاعف سیستم‌های تلفن همراه

یکی از مواردی که این روزها متاسفانه شاهد آن هستیم، افزایش مشکل قطعی برق است که علاوه بر ایجاد معظلات روزمره شدیدا روی شبکه‌ی تلفن همراه تاثیر منفی گذاشته است. با توجه به اینکه سیستم برق اضطراری دکل‌های تلفن همراه یا معیوب و مستحلک هستند و یا توان کافی برای پشتیبانی از قطعی برق را ندارند، زمانی که برق در یک منطقه قطع می‌شود، دستگاه‌های موبایل و دیگر تجهیزات مانند دزدگیر اماکن آیومکس نمی‌توانند از دکل نزدیک خود سرویس بگیرند و در نتیجه به دکل دورتر متصل می‌گردند و در نهایت دکلی که در فاصله‌ی دورتر قرار دارد قادر به سرویس دهی مناسب به دستگاه‌های متصل به خود نیست و در نتیجه ما شاهد این قطعی‌ها خواهیم بود. در کل برای کنترل مصرف انرژی دکلهای تلفن همراه بعضی از پروتکل‌های خود را غیر فعال و یا با توان پایین‌تری ارائه می‌کنند که به پیوست آن این مشکلات پدیدار می‌شود.

9. عدم پوشش‌دهی اینترنت GPRS در منطقه

همانگونه که میدانیم دستگاه آیومکس نیز مانند بیش از 90 درصد تجهیزات مشابه و حتی ردیاب‌های سیم‌کارتی خودرو با 2G و GPRS کار می‌کنند، در نتیجه در موقعیت‌هایی که دسترسی به اینترنت GPRS وجود ندارد نمی‌‌توانند به شبکه‌ی اینترنت متصل شوند. اما جای نگرانی نیست، چرا که آیومکس در بسترهای جایگزین به راحتی از پیامک و تماس تلفنی برای کنترل و نظارت استفاده کرده که می‌تواند خیالمان را از حفظ امنیت آسوده کند. پس بیان این نکته ضرورت دارد که داشتن اینترنت 4G و یا 5G دلیل بر داشتن پوشش GPRS در منطقه و در نتیجه بستر ارتباطی مناسب برای دستگاه نیست. این عدم پوشش در مناطق بیرون شهر و بعضی از نقاط داخل شهر دیده می‌شود که در نهایت استفاده از اینترنت دستگاه را میسر نمی‌کند.

10. بررسی مشکلات نمایش وضعیت آفلاین مربوط به نرم افزار

پس از بررسی موارد مربوط به وضعیت اینترنت دستگاه، در صورت اطمینان از صحت اتصال دستگاه به اینترنت نوبت بررسی وضعیت اینترنت موبایل و نرم‌افزارهای مربوطه است. برای اینکار می‌بایست اول بررسی کنیم که اصطلاحاً موبایل‌دیتا یا وای‌فای موبایل برقرار است یا خیر؟! بهتر است ابتدا مطمئن شویم ابزار دور زدن فیلتر خاموش باشد و سپس یک صفحه‌ی اینترنتی (به عنوان مثال وبسایت iomax.org) را درون مرورگر باز کنیم. در صورتی که بدون مشکل باز شد یعنی اینترنت گوشی متصل است و باید نرم‌افزارهای مربوطه را بررسی کرد.

11. بررسی استفاده از نسخه‌ی درست اپلیکیشن

این مورد که اپلیکیشن مناسبی برای استفاده از دستگاه نصب کرده باشیم بسیار مهم و حائز اهمیت است، یعنی اگر دستگاه "آیومکس‌پلاس" داریم حتما از اپلیکیشن "آیومکس‌پلاس" استفاده کنیم و نه "آیومکس"، همچنین در صورت داشتن دستگاه آیومکس از اپلیکیشن با دقیقا همین نام استفاده کنیم.

12. انتخاب دستگاه درست در اپلیکیشن

این مورد در مواقعی پیش می‌آید که ما بیش از یک عدد دستگاه در اپلیکیشن خود داشته باشیم و دستگاه اشتباهی را انتخاب کرده باشیم که به هر دلیلی خارج از دسترس است، در نتیجه راه حل انتخاب صحیح دستکاهی است که می‌خواهیم به آن متصل شویم.

13. توقف موقت اپلیکیشن توسط سیستم عامل

بعضی از اوقات که اپلیکیشن در پس‌زمینه باز است به جهت عملکرد بهینه توسط سیستم عامل متوقف شده که این عامل باعث آفلاین دیده شدن دستگاه می‌شود. برای حل این مشکل در اندروید باید اپلیکیشن را یکبار باز و بسته و در ios باید وب‌اپ را رِفرش نمود. برای اینکه این مشکل بوجود نیاید نیز بهتر است در مواقعی که از اپلیکیشن استفاده نمی‌کنیم از آن خارج شویم.

جمع بندی:

در این مقاله بسیاری از مشکلات رایج، نحوه‌ی بررسی و در نهایت راه حلهای پیشنهادی درباره‌ی مساله‌ی قطعی ارتباط اینترنتی ارائه شد که مطالعه‌ی آن می‌تواند بسیار به کاربر کمک کننده باشد. اما نکته‌ی مهم درباره‌ی مشکل فوق این است که جای نگرانی برای کاربر وجود ندارد. چرا که در صورتی که سیم‌کارت درون دستگاه اعتبار ریالی داشته باشه، در مواقع ضرورت هشدارهای لازم را توسط پیامک و تماس تلفنی به کاربر اعلام می‌دارد! همچنین کاربر می‌تواند با قرار دادن اپلیکیشن آیومکس روی مد ارتباطی پیامک، فرمان‌های کنترلی خود را به راحتی به دستگاه ارسال کند. علاوه بر اینها فرامین بسیار ساده‌ی پیامکی و تماس تلفنی به تفسیر در دفترچه‌های راهنمای هر محصول توضیح داده شده است که مطالعه‌ی آن نیز شدیدا به کاربران پیشنهاد می‌گردد.

دزدگیر اماکن آیومکس

ثبت دیدگاه